Studio pentru Animații Explicative
                          Tel 0728.624.521 salut@explicat.ro
Blog
Blog Post: 11/05/2016

Publicat de:
Andrei Stoleriu
Distribuie acest post
Trei metode ce cresc expunerea prin video marketing
Până la sfârșitul anului viitor, este estimat că 69% din traficul pe internet va fi atribuit video-urilor online. Este pur și simplu uimitor, nu-i așa?
Aproape orice profesionist în marketing folosește video marketing, sau plănuiește să îl folosească în viitorul apropiat. Din păcate, foarte puțini folosesc această resursă așa cum trebuie. Există atătea afaceri ce crează un cont de YouTube și adaugă un video sau două, așteptăndu-se să atragă o piață nouă dar … Nimic din toate acestea nu se întâmplă. Desigur, primesc câteva like-uri de la colegii de birou sau de la familie și prieteni. Dar cam atât. Această lipsă de vizionări poate descuraja din start mulți doritori să folosească strategiile de video marketing. Cu toate acestea, statisticile arată că a rămâne în urmă cu trendurile și tehnologia nu este o opțiune. Ceea ce inevitabil te face să te întrebi: dacă metodele actuale de distribuire video nu atrag privitori…

Cum pot crește expunerea video-urilor mele?

La Explicat, știm câte ceva despre cum să atragi persoanele potrivite să vizualizeze un anumit conținut video. Așa că, în următoarele sute de cuvinte îți vom împărtăși câteva din metodele testate și reale prin care am mărit atât expunerea companiei noastre, cât și a clienților noștri.

1. Urmărește rata de angajament
Se poate să fi auzit zicala „Ceea ce se măsoară se poate face împarte”. Recunoaștem, am schimbat-o puțin.
Primul pas spre creșterea expunerii prin video marketing este stabilirea scopului si valorilor urmărite pe durata campaniei. Să stabilești ce anume dorești de la publicul tău este foare important, deoarece te ajută să estimezi ce succes va avea campania si cum poți îmbunătăți video-urile tale pe viitor.

Acțiunile pe care le dorești de la cei ce îți vor viziona videourile trebuie să fie ușor de înțeles și de realizat. Există multiple valori pe care le poți urmări. În funcție de scopul tău, unele din ele vor fi mai importante în creșterea expunerii decăt altele.

Pentru expunere, vei vrea să creezi un video ce poate fi împărtășit în mediul online, un video ce stârnește conversații între privitori. O acoperire mai mare (în cadrul pieței tale țintă) înseamnă expunere mai mare. Include o ofertă pentru resurse gratis în cadrul video-ului tău, pentru a-l promova printre colegii de breaslă. Vorbește despre un subiect controversat și fă-ți audiența să îl discute pe social media. Sau pur și simplu adaugă valoare conținutului tău.
Extra expunere: Fii sigur că iei parte la conversația pe care îți dorești să o creezi. Transparența este un atu puternic pentru creșterea audienței.

2. Optimizează-l pentru motoarele de căutare
Lumea optimizării pentru motoarele de căutare (SEO) poartă stigma de a fi crezută folositoare doar în cazul blogurilor. Luând în considerare că peste jumătate din traficul de internet este conținut video, acest lucru nu poate fi adevărat. De fapt, este chiar mai simplu să te poziționezi în top pentru un anumit termen de căutare cu un video, față de clasicul text.
Creșterea expunerii poate fi obținută organic, prin îmbunătățirea locului ocupat de videourile tale în motoarele de căutare.

Iată un exemplu :
O companie care oferă servicii financiare firmelor de software folosește Planificatorul de cuvinte cheie de la Google să găsească anumite cuvinte cheie pe care le va folosi în conținut. O căutare rapidă ne arată că sute de profesioniști software încearcă să exploreze diverse modele de business și metode de stabilire a prețurilor pentru afacerea lor.

Compania crează un video detaliat ce explică diferite modele de software pentru afaceri, precum și software la cerere (SaaS) pe care companiile îl pot aplica. Dacă se clasează în top 10 pe Google si YouTube ca și „modele de afaceri SaaS”, acest lucru poate aduce zeci, chiar sute de leaduri noi în fiecare lună. O expunere ca aceasta este binevenită pentru oricare din noi.

Mai există cățiva pași în plus către un loc bun în clasamentul video marketing (aveți aici un ghid nemaipomenit de Neil Patel). Primul pas este să știi ce anume vor potențialii tăi client să afle, prin intermediul aprofundării cuvintelor cheie și chiar întrebând audiența ta actuală.
Îmbunătățind locul video-urilor tale pe motoarele de căutare asigură mai multă expunere, dar și mai mult trafic tagetat.
Bonus: Motorul de căutare numărul 1 este, desigur, Google, dar cel de-al doilea ca și mărime este YouTube

3. Crează conținut de calitate
Una dintre cele mai bune metode de a afla dacă îți crește expunerea sau dacă imaginea firmei tale este afectată, este să analizezi căt timp petrec vizitatorii urmărind video-ul tău.

Menținerea atenției publicului este ceva ce oricine își dorește, dar foarte puțini reușesc să obțină asta. Din păcate, video-urile sunt urmărite până la sfărșit doar în proporție de 50%. Există câțiva factori ce pot îmbunătăți acest procentaj, cum ar fi lungimea video-ului, subiectul și audiența țintă.
Îmbunătățirea ratei de menținere a interesului din partea publicului tău țintă începe cu crearea de conținut de calitate ce poate fi vizionat într-un mod simplu și plăcut. Dacă cineva poate urmări video-ul tău până la sfărșit, șansele sunt ca acesta să revină și pentru următorul video.

Iată ce poți face pentru a atinge un grad mai mare de vizionare:
• Nu face video-ul mai lung decât este nevoie. Fă-te înțeles într-un mod plăcut și distractiv și nu uita să îți încurajezi publicul-țintă să acționeze în modul dorit (like, share, etc.)
• Evită cuvinte ce fac vizitatorul să creadă că este timpul să închidă pagina (de ex. „Cred că asta a fost tot…„)
• Nu îți duce publicul cu zăhărelul, dar nici nu pune toate cărțile pe masă imediat. Vizitatorii vor pleca imediat ce vor obține ceea ce doresc.

Cel mai bun sfat pentru creșterea expunerii?
De-a lungul timpului, am descoperit că există o modalitate principală de a face conținutul tău video să fie vizionat, plăcut și împărtășit altor persoane. Aceasta este arta povestirii.
Dacă există un cuvânt care să explice ceea ce Explicat adoră să facă, acesta este cu siguranță povestirea. Transmiterea informației într-un mod fad este cel mai sigur mod de a face oamenii să nu mai fie atenți la ceea ce privesc. Pe când o poveste bună îi atrage încă de la început și îi transpune într-o lume creată doar pentru ei.

Dacă vrei să afli câteva metode dovedite prin care să îți crești expunerea și să îți îmbunătățești capacitatea de a povesti, noi suntem soluția potrivită pentru tine. 
Să începem conversația!
FB Comments Will Be Here (placeholder)
Articole recente
Top 5 video-uri din 2015
Fiind inspirati de emisiunea celor de la VH1 cu numele: 100 Best Music Videos...
10 motive să-ți încarci video-ul pe Wistia
Am fost obosit de reclamele și prezentările video pentru...
3 motive pentru care clienții tă cer video
Eram în clasa a 8-a când am aflat că YouTube a dat...

Emil Gârleanu nr.11

Sector 3, București

Tel: 0373.781.181

      0728.624.521 

 salut@explicat.ro

     Portofoliu
     Proces Lucru
     Despre Noi
     Blog
     Contact
   
Copywrite Explicat 2016 - 2017 | Toate drepturile rezervate.
Inpingator