Studio pentru Animații Explicative
                          Tel 0728.624.521  salut@explicat.ro
Blog
Blog Post: 28/10/2015

Publicat de:
Andrei Stoleriu
Distribuie acest post
3 Motive Pentru Care Clienții Tăi Cer Video
Eram în clasa a 8-a când am aflat că YouTube dădeau lovitura. Îmi amintesc că eram la un prieten acasă și îmi arăta un episod din desenele animate X-Men. Au apărut apoi videoclipuri cu pisici și cu bebeluși care bufnesc în râs. Iar până am terminat eu liceul, boom, toată lumea se uita pe YouTube.
Astăzi, folosim online video, pentru orice. Fie că vrem să schimbăm un cauciuc, să vedem știrile sau să vizionăm un film. Ne uităm la video-uri pe internet ca să ne educăm, să ne amuzăm sau să ne informăm.

Și.. ai observat? Video-ul online a devenit foarte bun. Tot mai multe afaceri publică video-uri explicative animate sau video-uri filmate, pe paginile lor de internet. Iar giganții din industrie precum Netflix sau Hulu produc emisiuni cu rating-uri uriașe, care se difuzează în direct doar pe internet. Iar cireașa de pe tort, serviciile de hosting video, precum Wistia au ridicat ștacheta în ce poate un video pe internet să facă.
Viitorul despre video
Deci n-ar trebui să fie o supriză prea mare că video-ul este noua frontieră în marketing.
Conform The Guardian, video-ul este de așteptat să cuprindă 69% din traficul de consum online, în timp ce 64% din experții în marketing se așteaptă ca acesta să joace un rol covârșitor în strategiile anilor viitori.
Iar dacă ai văzut statisticile privind viitorul despre video, știi că video-ul online va deveni și mai popular.

Aceste informații nu sunt noi pentru tine – la un anumit nivel, probabil deja știai cât de important este un video. Deci, decât să te bat la cap cu a începe marketingul tău cu un video, vreau să am o abordare diferită.
Noi știm că video-ul este în creștere și că funcționează. Dar de ce? Ce îi atrage pe oameni să privească? De ce video-ul online va eclipsa într-un final popularitatea social media? Acestea sunt întrebări importante la care noi, ca marketeri, trebuie să ne răspundem. Pentru că dacă înțelegem de ce oamenii se uită la video – și cu siguranță se uită – atunci putem să înțelegem cum să facem video-urile noastre mai bune. Iată câteva motive de ce oamenii se uită la video:
1. Oamenii au încredere în video.
Găndește-te la asta: De fiecare dată când îți deschizi browser-ul și cauți o informație despre un domeniu, nu vei găsi doar unul, două articole sau postări pe blog-uri, care sunt relevante căutării tale, vei găsi una sau două sute de articole. Și nu știi întotdeauna cât de sigure sunt aceste surse – ar putea fi specialiști, dar ar putea să fie niste amatori fără pic de experiență. Și este greu să îți dai seama cănd un articol scris este mai de încredere decât altul.

Nu este așa cu un video. Putem diferenția ușor un video bun de un altul. Aproape oricine poate să recunoască, un fundal sonor prost sau o animație de rezoluție proastă sau o filmare făcută cu iPhone-ul vreunui tip. Deci când oamenii întâlnesc un video de calitate, îi dau atenție – pentru că ei știu că a fost făcut cu muncă. Pentru că ei știu că a fost făcut cu bani și cu timp investit și nu oricine ar fi putut să-l facă. Oamenii au încredere într-un video bun pentru că știu că are nevoie de expertiză.

Notă: Acum, ar trebui să fie destul de evident că sunt o mulțime de video-uri cu buget mic care au conținut bun și legitim. Ar trebui să fie de asemenea evident că nu toate video-urile cu buget mare sunt de toată încrederea. Dar asta nu e ideea, așa este? Ideea e că oamenii au mai au încredere în informația ce le-o prezinți – și să o ia în serios –  dacă poți să o împachetezi într-un format video de înaltă calitate, produs bine.
2. Video-ul este ușor de distribuit.
Cum se creează un fenomen viral cu un video? Așa cum spune numele însuși, un material devine viral pentru că este distribuit de la o persoană la alta. Un video bun este distribuit. Poate nu vei putea să-ți atragi prietenii tăi deoparte, să citească cel mai fierbinte articol de 3 pagini, dar poate vei reuși să-i atragi să privească un video. La fel se întâmplă și cu prietenii de pe facebook. Dacă distribui cel mai nou video cu pisici, oamenii vor da click să-l privească. Oamenii distribuie video pentru că este ușor de dat mai departe.

Deși, oamenii nu distribuie toate video-urile. Ci doar pe cele bune. Pe cele care merită să fie distribuite. Oamenii distribuie video-urile care înseamnă ceva pentru ei – pentru că sunt amuzante. Pentru că sunt interesante. Pentru că i-a mișcat cu ceva.
Notă: Ăsta este un mare beneficiu pentru video. Când oamenii vizionează ceva și le place, le vor spune și altora despre acel video. Îl vor distribui mai departe. Dar tu trebuie să faci un material care să merite să fie distribuit. Trebuie să faci un video care să fie interesant, amuzant, care să-i miște, să fie educațional și sincer. Trebuie să-l faci meorabil. Ce ne duce pe noi la puncrul 3...
3. Video-ul este memorabil.
Iar asta e știință pură. Când oamenii vizionează un material video simțul lor vizual, auditiv și gustativ este stimulat – toate trei sunt stimulate în același timp. Ceea ce este mult mai probabil pentru ai să rețină ce tocmai au văzut.

Un video eminent poate să miște oamenii mai mult decăt orice formă de media. Combinația corecta de conținut audio, script și vizual poate invita privitorii să trăiască o gamă largă de emoții umane. Iar când hrănești emoția te faci și mai memorabil.

Notă: Ăsta este unul din celelalte motive pentru a investi într-un video. Vrei ca oamenii să rețină cine ești și ce faci, iar video-ul este cea mai bună metodă să te asiguri că o vor face.

Sunt sigur că te poți gândi la multe alte motive pentru care oamenii aleg video, în schimbul marketing-ului bazat pe text. Dar acestea trei, sunt un loc bun de inceput, pentru că ele arată ce fel de video-uri ar trebui să facem – video-uri pe care oamenii le vor crede, le vor reține și pe care le vor distribui mai departe. Pentru că dacă reușești să creezi o relație cu un client, care să fie suficient de loial, încât să te recomande mai departe, atunci ești o mină de aur.

De aceea noi facem video-uri explicative – acelea scurte, de obicei animate, pe care de obicei le găsești pe pagina principala a unei companii. Îți scurtează ciclul de vânzare, îți cresc rata de conversie și îți cresc vânzările.

Video-ul online nu este doar un mecanism pentru marketing, ci un element crucial și sofisticat în strategia campaniilor tale. Cu alte cuvinte, dacă nu te folosești de video încă, va trebui să o faci curând dacă vrei să prosperi pe noua piață de marketing. 
FB Comments Will Be Here (placeholder)
Articole recente
Top 5 video-uri din 2015
Fiind inspirati de emisiunea celor de la VH1 cu numele: 100 Best Music Videos...
10 motive să-ți încarci video-ul pe Wistia
Am fost obosit de reclamele și prezentările video pentru...
3 motive pentru video marketing
Până la sfârșitul anului viitor, este estimat că 69% din...

Emil Gârleanu nr.11

Sector 3, București

Tel: 0373.781.181

      0728.624.521 

 salut@explicat.ro

     Portofoliu
     Proces Lucru
     Despre Noi
     Blog
     Contact
   
Copywrite Explicat 2016 - 2017 | Toate drepturile rezervate.
Inpingator